Cigaretta töltő gép

Cigaretta töltő gép

Egészségtelen a dohányzás?

2017. november 15. - www.cigarettatoltogep.com

Fontos téma, vajon egészségtelen e a cigaretta?



Számos oldal szól arról, hogy a cigarettázás káros, még véletlenül se gyújtsunk rá mert így meg úgy rövidíti az életünket. Az egészség megőrzése ennél sokkal összetettebb folyamat minthogy szokj le erről vagy ne igyál annyit stb. 

Tény, hogy a cigarettának vannak káros hatásai, de vizsgáljuk meg a dohányzás kérdését más szemszögből. 
A múlt héten volt szerencsém beszélgetni egy régi jó barátommal aki közel 20 éve nem gyújtott rá, azonban érdekes dologra hívta fel a figyelmemet. Amikor dohányzott sokkal nyugodtabb volt ja és persze vékonyabb is. 
Nos ez a másik tény a dohányzás nyugtat és kevés az elhízott ember köztük (persze itt vannak kivételek, de általánosságban mondom). 
Szintén a barátom mesélte, hogy amióta letette a cigarettát a súlygyarapodása és a stresszes életmódja miatt a családban egyedüliként cukorbeteg lett. Itt fontos kiemelnem, hogy 30 éves dohányzás ellenére a tüdejével semmi gondja nincs a cukrával azonban annál több. 

De ha elvonatkoztatunk ettől a konkrét esettől gondoljunk csak bele abba, hogy nagyapáink láncdohányosok voltak és vígan eléltek 90-100 évig is. Ez azért volt mert falun sokkal jobb minőségű levegőt szívtak. Igen a dohányzás egy nap 20-30 perces tevékenység azonban a rossz minőségű levegő 24 órás behatás. Aki nagyvárosokban lakik természetesen nincs arra lehetősége, hogy jó minőségű levegőt szívjon. 

Konklúzió: Nem baj ha dohányzol vagy van valamilyen szenvedélyed amit szeretsz csinálni, mértékkel és ami fontosabb ha megvonod a pozitív dolgokat a szervezetedtől előbb utóbb viszályára sülhet el a folyamat. Hasonló kérdéskör a manapság komolyan eltúlzott egészséges táplálkozás. rengeteg emberrel találkoztam akik nem elégedettek a testükkel és folyamatosan sanyargatják azt, hogy egy ideálnak megfeleljenek. Kérlek ne tedd, legyél Önmagad, ha szeretnél egy jót enni, elszívni egy cigit vagy meginni egy pohár bort tedd meg és ne legyen lelkiismeret furdalásod azért mert szeretsz valamit csinálni esetleg még jól is érzed magad tőle. Ne feledd nem csinálsz semmi rosszat nem lopsz, csalsz vagy hazudsz egyszerűen jól érzed magad! 

Úgy gondolom ez a legfontosabb, érezzétek jól magatokat a bőrötökbe hisz senki se fogja helyettetek jól érezni magát!

A bejegyzés trackback címe:

https://cigitolto.blog.hu/api/trackback/id/tr2913277979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása